Καλώς ήλθατε στη σελίδα του 172ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Τοποθέτηση Ψυχολόγου στο σχολείο μας

 

Το σχολείο αποτελεί ένα «ζωντανό σύστημα», άμεσα συνδεδεμένο με την κοινωνία, μέσα στο οποίο συντελούνται διεργασίες που επηρεάζουν τόσο τους μαθητές/τριες, όσο και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Στα πλαίσια της υποστήριξης των σχολείων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19, το σχολείο μας διαθέτει ψυχολόγο.

Ο ρόλος μου, σαν ψυχολόγος, κινείται σε δύο άξονες: την υποστήριξη, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίας στους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς και την πρόληψη, μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων προαγωγής ψυχικής υγείας και ανθεκτικότητας, εντός του σχολείου. Ως στόχοι τίθενται, η διαφύλαξη της ψυχικής υγείας και η προστασία των μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, αλλά και η ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας μέσα από την απόκτηση δεξιοτήτων που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων, όπως η πανδημία του Covid-19.

Σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, θα ασκώ τα καθήκοντά μου διαδικτυακά, μέσω των ειδικών πλατφόρμων του Υπουργείου Παιδείας. Αρχικός σκοπός θα είναι η ενημέρωση των γονέων και εκπαιδευτικών και η γνωριμία και συμβουλευτική υποστήριξη των μαθητών με την συμμετοχή στις διαδικτυακές «τάξεις».

Με το νέο έτος, εύχομαι να έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε από κοντά και να επαναλειτουργήσουμε, από κοινού, μια αλληλεπιδραστική σχολική κοινότητα, με στόχους την συναισθηματική ισορροπία και ψυχική ενδυνάμωση, τόσο των παιδιών όσο και των γονέων και των εκπαιδευτικών.

[Προτρέπω  όποιον γονέα, εκπαιδευτικό ή μαθητή να επικοινωνήσει μαζί μου στο:  https://minedu-primary.webex.com/meet/lazdanai

Κάθε Δευτέρα/ 14:10-17:20

Λαζάρου Δανάη

Ψυχολόγος 172ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών]