Καλώς ήλθατε στη σελίδα του 172ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Κλειστά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

11:51 μ.μ. 0 Comments

 Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία όλης της χώρας αναστέλλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Με ποιο τρόπο θα λειτουργήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία;

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους: Με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

-Εκπαιδευτική τηλεόραση: Από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. -πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων- θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. 

-Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30′ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά.

Πόσο θα διαρκεί το μάθημα στα Δημοτικά 

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία)το διαδικτυακό μάθημα θα διαρκεί 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων ολιγόλεπτων διαλειμμάτων, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα  :



Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές πριν συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το μάθημα

Κρίνεται σκόπιμο μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί να συνδέονται πριν από την έναρξη των μαθημάτων για την υλοποίηση δοκιμών (μικρόφωνο, εικόνα, ήχος κ.λπ.), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ομαλή υλοποίησή τους. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων οι μαθητές/τριες οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που ανατίθενται από τους εκπαιδευτικούς τους
(π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ενεργός συμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Είσοδος των μαθητών στην τηλεδιάσκεψη Webex

Για να συνδεθείτε σε τηλεδιάσκεψη WebEX πρέπει να γράψετε στον φυλλομετρητή σας (browser) τη δικτυακή διεύθυνση (url) της ηλεκτρονικής αίθουσας τηλεκπαίδευσης που σας έχει δώσει ο/η δάσκαλος/α σας.

Αυτή θα είναι της μορφής: https://minedu-…..webex.com/meet/…. .

Παρακαλούμε καταγράψτε κάπου ή αποθηκεύστε στα αγαπημένα (bookmarks) τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών τάξεων που σας κοινοποιούν οι δάσκαλοι/ες σας.